Webinar: Socijalno-kognitivna transakcijska analiza
Workshop: Clinical use of Interpretive Dynamic Transactional Analysis Psychotherapy (IDTAP)

Seks i… onda? Seksualnost kao ulaz u skript

Objavljeno 2 prosinca, 2023

Pozivamo vas na webinar iz serije webinara EATA 2024. – Najbolje prakse TA. Webinar se održava 8. siječnja 2024. u 19-21h putem Zooma.  Voditeljice webinara su Alessandra Braga (TSTA P), Roberta Musso (TSTA P) i Simona Ramella Paia (TSTA P). Evo što kažu o temi webinara:

Temu seksualnosti uveo je Berne u svom radu, ali je potom zaboravljena u kasnijim znanstvenim publikacijama. U programima izobrazbe škola seksologiji se daje ograničen prostor.

Naša radna hipoteza predlaže seksualnost kao važan temelj životnog scenarija. Od trenutka kad smo začeti, naše tijelo, čak i prije našeg uma, biva prepoznato, njegovano, milovano i postaje naš prvi instrument odnosa (Berne, 1961.). Tijelo u koje su utkana duboka sjećanja, često neizgovorena, služi kao strukturni element nečije osobnosti. Temeljni u ovom gledištu su pripisivanje značenja, narativi koje svaka osoba stvara o sebi i o drugoj te situacija koja opisuje njezin vlastiti scenarij.

Vrlo često u terapijskim sobama seksualnost ostaje po strani za istraživanja koja su više povezana s društvenom i racionalnom dinamikom. Davanje specifičnog svjetla seksualnosti u transakcijskom analitičkom radu, u njezinom intra i inter-psihičkom procesu, potiče novi Physis u ljudima.

Obnavljajući povijesne korijene uloge ove teme u TA, radionica predlaže seksualnost kao element koji karakterizira scenarij i protokol scenarija. Teorijsko-praktična metodologija u kojoj će biti predložene projektivne vježbe koje će omogućiti rad na ko-konstrukciji trenutnih evolucija seksualnosti u TA.

Fokus na fiziološku seksualnost koja karakterizira elemente Skripta omogućit će postavljanje novog analitičko-terapijskog rada.

Imajte na umu: Ovaj događaj bit će predstavljen na talijanskom jeziku s engleskim prijevodom, engleski će zatim biti simultano preveden na njemački, francuski, ukrajinski i ruski. Ovaj će događaj trajati 2 sata umjesto uobičajenih 90 minuta.

 Više informacija o voditeljima i mogućnosti rezerviranja mjesta možete pronaći na poveznici:
Eventbrite.

Pripremila: Azra Imširović

Možda će vas zanimati:

Koristimo kolačiće (eng. cookies) sa svrhom poboljšanja korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših web stranica pristajete na uporabu tih kolačića. Više informacija pročitajte ovdje.
Politika privatnosti