JELENA VRSALJKO

Jelena Vrsaljko rođena je 1973. godine u Zagrebu. Diplomirala je socijalni rad pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha. 2015. godine u Rosrathu (Njemačka) polaže ispit iz transakcijske analize pri Europskoj asocijaciji transakcijskih analitičara i stječe naziv certificiranog psihoterapeuta (CTA). 2016. godine stječe naziv privremenog učitelja i supervizora transakcijske analize (PTSTA). 2019. godine postaje nositelj Europskog certifikata iz psihoterapije (ECP) Članica je INHNLP-a, HNLPD-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize. Tijekom posljednjih 15 godina stekla je bogato iskustvo u radu s klijentima, a unazad 7 godina vodi Centar za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg živi i radi svoju životnu misiju, a to je širenje autonomije. Održava naprednu edukaciju transakcijske analize, soft skills treninge u raznim organizacijama, radionice za roditelje i partnere te pruža usluge psihoterapije, savjetovanja i supervizije. Autorica je projekta TA klub, koji je namijenjen onima koji se ne žele profesionalno baviti transakcijskom analizom, ali ih ista zanima u smjeru rasta i razvoja.

https://budisvoj.eu/

NADA ŽANKO

Nada Žanko rođena je 1949. godine u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju i psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je iz područja psihologije. 1990. godine diplomirala je transakcijsku analizu u okviru međunarodne i europske organizacije za transakcijsku analizu u Bruxellesu. 1992. godine je diplomirala kibernetiku psihoterapije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1992. godine dobila pravo predavanja i supervizije psihoterapije (TEW) u Stockholmu. 1994. godine diplomirala za učitelja "razvoja osnovnih ljudskih vrijednosti" djece i odraslih u Zürichu. 2010. godine diplomirala je za učitelja i supervizora transakcijske analize (TSTA) u Pragu. Jedan je od inicijatora registracije udruge transakcijske analize u Hrvatskoj (UTA), te bila predsjednica iste kroz tri mandata, kao i krovne organizacije psihoterapijskih škola u Hrvatskoj (SPUH). Član je niza stručnih organizacija: UTA (Udruga transakcijske analize), SPUH (Savez psihoterapijskih udruženja Hrvatske), EATA (Europska asocijacija transakcijske analize), EAP (Europska asocijacija za psihoterapiju).

Dobitnica je srebrne medalje za zasluge u primjeni i razvoju transakcijske analize koju dodjeljuje EATA, 2019. godine. Autorica je dvije knjige: Intervencije u psihoterapiji (1996.) i Osnove transakcijske analize (1999.). Dvadeset godina aktivno razvija programe koje provodi u privatnoj praksi, te surađuje s brojnim institucijama i organizacijama. U predškolskim ustanovama diljem Hrvatske poučava odgajatelje primjeni programa odgoja djece koja osiguravaju osnove za nenasilje, razvoj autonomije i smanjuju opasnost razvoja ovisnosti.

Izvela je niz programa za neprofitabilne organizacije, poput Plavog telefona i Centra za žene žrtve rata. Osnovala je Školski telefon pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH. Izvodila je programe sa školskom djecom u organizaciji Studijskog centra za socijalni rad pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, te bila predavač na Akademiji dramskih umjetnosti, studij produkcije i u poslovnim školama. Već dugi niz godina bavi se psihoterapijskim i savjetodavnim radom te obrazovanjem pojedinaca i grupa koristeći transakcijsku analizu (TA).

http://savjetovaliste-vadana.blogspot.com/

Udruga UTA koristi kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i analize. Korištenjem naše stranice slažete se s politikom kolačića.