NADA ŽANKO

Nada Žanko rođena je 1949. godine u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju i psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je iz područja psihologije. 1990. godine diplomirala je transakcijsku analizu u okviru međunarodne i europske organizacije za transakcijsku analizu u Bruxellesu. 1992. godine je diplomirala kibernetiku psihoterapije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1992. godine dobila pravo predavanja i supervizije psihoterapije (TEW) u Stockholmu. 1994. godine diplomirala za učitelja "razvoja osnovnih ljudskih vrijednosti" djece i odraslih u Zürichu. 2010. godine diplomirala je za učitelja i supervizora transakcijske analize (TSTA) u Pragu. Jedan je od inicijatora registracije udruge transakcijske analize u Hrvatskoj (UTA), te bila predsjednica iste kroz tri mandata, kao i krovne organizacije psihoterapijskih škola u Hrvatskoj (SPUH). Član je niza stručnih organizacija: UTA (Udruga transakcijske analize), SPUH (Savez psihoterapijskih udruženja Hrvatske), EATA (Europska asocijacija transakcijske analize), EAP (Europska asocijacija za psihoterapiju).

Dobitnica je srebrne medalje za zasluge u primjeni i razvoju transakcijske analize koju dodjeljuje EATA, 2019. godine. Autorica je dvije knjige: Intervencije u psihoterapiji (1996.) i Osnove transakcijske analize (1999.). Dvadeset godina aktivno razvija programe koje provodi u privatnoj praksi, te surađuje s brojnim institucijama i organizacijama. U predškolskim ustanovama diljem Hrvatske poučava odgajatelje primjeni programa odgoja djece koja osiguravaju osnove za nenasilje, razvoj autonomije i smanjuju opasnost razvoja ovisnosti.

Izvela je niz programa za neprofitabilne organizacije, poput Plavog telefona i Centra za žene žrtve rata. Osnovala je Školski telefon pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH. Izvodila je programe sa školskom djecom u organizaciji Studijskog centra za socijalni rad pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, te bila predavač na Akademiji dramskih umjetnosti, studij produkcije i u poslovnim školama. Već dugi niz godina bavi se psihoterapijskim i savjetodavnim radom te obrazovanjem pojedinaca i grupa koristeći transakcijsku analizu (TA).

http://savjetovaliste-vadana.blogspot.com/

Udruga UTA koristi kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i analize. Korištenjem naše stranice slažete se s politikom kolačića.