Udruga transakcijske analize (UTA) osnovana je 1998 godine u Zagrebu.

O nama

Udruga transakcijske analize (UTA) osnovana je 1998 godine u Zagrebu. Cilj udruge je proučavanje, razvijanje i primjena teorije transakcijske analize u komunikaciji, međuljudskim odnosima i razvoju pojedinaca, parova i grupa.


UTA je jedna od 44 članica Europske udruge transakcijske analize (EATA-e) te promovira profesionalne i etičke standarde koje EATA propisuje.

U svojem radu potiče i usavršavanje stručnjaka različitih zanimanja (kroz edukacije i radionice), koji u svom radu mogu primjenjivati znanja, metode i tehnike transakcijske analize, a u svrhu zdravog rasta i razvoja, primarne prevencije, poboljšanja mentalnog zdravlja i uopće unapređenja komunikacije i međuljudskih odnosa. Zajedno s drugim TA udrugama u regiji, potiče organizaciju Ljetnih škola, kojom se ojačava međusobna suradnja kao i učenje, kroz različite radionice, od europskih stručnjaka s različitih TA područja.

Kontakt informacije


Za bilo kakva pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Pronađite nas na facebooku:

O nama

Udruga transakcijske analize (UTA) osnovana je 1998 godine u Zagrebu.

Cilj udruge je proučavanje, razvijanje i primjena teorije transakcijske analize u komunikaciji, međuljudskim odnosima i razvoju pojedinaca, parova i grupa.


Također, potiče usavršavanje stručnjaka različitih zanimanja (kroz edukacije i radionice), koji u svom radu mogu primjenjivati znanja, metode i tehnike transakcijske analize, a u svrhu zdravog rasta i razvoja, primarne prevencije, poboljšanja mentalnog zdravlja i uopće unapređenja komunikacije i međuljudskih odnosa.

Udruga potiče primjenu transakcijske analize u praksi te promovira profesionalne i etičke standarde EATA-e čiji je član. Zajedno s drugim TA udrugama u regiji, potiče organizaciju Ljetnih škola, kojom se ojačava međusobna suradnja kao i učenje od europskih stručnjaka s različitih TA područja.

UTA je jedna od 44 članice EATA-e, europskog udruženja udruga TA i kao takvia prihvaća profesionalni i etički kodeks EATA-e.


Kontakt informacije


Za bilo kakva pitanja slobodno nas kontaktirajte!

Prilaz Gjure Deželića 8, 10 000 Zagreb, Croatia

Pronađite nas na facebooku: